אגרת ברכה, שהודפסה על ידי אנשי יחידת הקשר של הקורפוס ה-20 של הצבא הבריטי במלחמת העולם הראשונה, כוללת שפע של מידע אודות היחידה ומעורבותה בכיבוש ארץ ישראל. האיגרת, השמורה באוסף אלכסנדר, עוצבה לרגל עונת החגים של שנת 1918, לאחר תום המלחמה.
צבי אלכסנדר ז"ל התמקד באיסוף פריטים בולאים הקשורים לתחום תולדות הדואר של ארץ ישראל, ואסף בעיקר מעטפות ומסמכים המשקפים את פעילות הדואר. עם זאת, צרף לעיתים לאוסף גם בולים שהונפקו לצורך שימוש בארץ ישראל בתקופה שקדמה להקמת המדינה. אחד הפריטים השמורים באוסף מהווה דוגמה לתקלות הטכניות שהיו כרוכות בהדפסת הבולים ששימשו בתקופת המנדט הבריטי, וממחיש את הדרך בה מסייעות תקלות אלו לאתר את מיקומו המקורי של הבול בגיליון הבולים השלם.
בפני כל אדם המנהל מוזיאון ניצבת השאלה כיצד עליו לארגן את המוצגים כך שימחישו בצורה הטובה ביותר את המטרה אותה הוא מבקש להשיג. מיומנותו של המנהל היא הגורמת לחפצים הדוממים "לקום לתחייה" ולספר את הסיפור הרצוי. גלויה תיירותית השמורה באוסף אלכסנדר ממחישה כיצד ניתן להפוך מוצגים ארכיאולוגיים לשחקנים מוכשרים בהצגה של סיפורי הברית החדשה.
זמן קצר לאחר המצאת בולי הדואר הראשונים בבריטניה בשנת 1840, לא הסתפקו עוד המדינות המנפיקות בתפקידם של הבולים כאמצעי תשלום עבור משלוח דואר, אלא השתמשו בהם ככלי תעמולה להפצת מסרים ורעיונות. רבים מבולי הדואר של מדינות ערב השונות מתעדים את היריבות והשנאה שהפגינו כלפי מדינת ישראל, או "הישות הציונית" כפי שכונתה בפיהן. אחת מתוך הדוגמאות הרבות שבאוסף אלכסנדר לבולים העוסקים בסכסוך הישראלי-ערבי מחזירה אותנו לשנת 1957, ולציון הנסיגה של ישראל משטחי רצועת עזה בתום מבצע סיני.
צבי אלכסנדר ז"ל התמקד באיסוף פריטים בולאים הקשורים לתחום תולדות הדואר של ארץ ישראל, ואסף בעיקר מעטפות ומסמכים המשקפים את פעילות הדואר. עם זאת, צרף לעיתים לאוסף גם בולים שהונפקו לצורך שימוש בארץ ישראל בתקופה שקדמה להקמת המדינה. אחד הפריטים השמורים באוסף מהווה דוגמה לתקלות הטכניות שהיו כרוכות בהדפסת הבולים ששימשו בתקופת הכיבוש הבריטי, וממחיש את הדרך בה מסייעות תקלות אלו לאתר את מיקומו המקורי של הבול בגיליון הבולים השלם.
סיפורן של הגלויות התיירותיות כולל את סיפורם של היצרנים, המוציאים לאור שפעלו החל מסוף המאה ה-19 על מנת לשקף את הטעם הציבורי ולנסות להרוויח מהדפסה של גלויות שיימכרו היטב. אחת הגלויות השמורות באוסף אלכסנדר מאפשרת ללמוד את סיפורה של ההוצאה לאור שהקים ייצרן בריטי בשם ג'ון ביגלס, ומייצגת את התפיסה הדתית העמוקה של רבים מתושבי בריטניה בתחילת המאה ה-20.
מעטפה השמורה באוסף אלכסנדר מציגה על פניה שילוב לא שיגרתי ולפיו חותמת של בית דואר אמריקאי שימשה להחתמה של בולים שמקורם במדינה זרה. לרוב מצב זה אינו מקובל, והכללים של הדואר אינם מאפשרים למערכת הדואר של מדינה אחת לקבל כאמצעי תשלום לגיטימי בולים של מדינה אחרת. המעטפה מציגה את אחד המקרים בהם מתאפשר השילוב הבינלאומי המשונה הזה.
אחת הגלויות השמורות באוסף אלכסנדר הודפסה בבריטניה במהלך מלחמת העולם הראשונה, ומעלה על נס את דמותו של הגיבור היהודי לב אוסנס, אשר לחם בגבורה בשורות הצבא הרוסי בחזית מול גרמניה. זהותו של האיש הייתה מעורפלת משך שנים רבות, ורק לאחרונה נחשפו פרטים חדשים על האיש, חייו וגורלו.
גלויה תיירותית השמורה באוסף אלכסנדר מהווה תזכורת מכאיבה לתקופה אפלה בגרמניה. עוד בתחילת המאה העשרים, שנים רבות בטרם בחרו הגרמנים במפלגה הנאצית ויישמו ברצון את מדיניותה האנטישמית הרצחנית, הפגינו רבים מהם רגשות אנטישמיים ומשטמה עזה כלפי היהדות והיהודים. בורקום, עיירת הנופש הגרמנית השלווה השוכנת בצפון מערב המדינה, היוותה את הסמן הימני של האנטישמיות בגרמניה.